Ingredienser

Krydret skinkeculotte
  • 1 lille skinkeculotte, 500-600 g
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 3 nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 2 stænger kanel
Ovnbagte rodfrugter
  • 900 g hvide rodfrugter, fx selleri, persillerod og/eller pastinak
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt persille
  • ½ tsk. salt
Honningkartofler
  • 1 kg små skrubbede kartofler
  • 2 spsk. honning
  • 6 stilke timian
Sennepsdressing
  • 50 g stærk sennep
  • 30 g farin

Tilberedning

Krydret skinkeculotte
Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 35-40 minutter.

Ovnbagte rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove, mundrette stykker. Vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend rodfrugterne med grofthakket persille og krydr med salt.

Honningkartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og dryp dem af i en sigte. Varm honningen op på en pande til det bruser, og steg kartoflerne i honningen til de er gyldenbrune. Tilsæt hakket timian.

Sennepsdressing
Rør sennep med farin og spæd evt. med lidt koldt vand til en tynd dressing.

Skær culotten i tynde skiver og servér med honningkartofler, rodfrugter og dryp med sennepsdressing.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 89 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

UH4815