Ingredienser
Krydret skinkeculotte- 1 lille skinkeculotte, 500-600 g
- 1 tsk. salt
- peber
- 3 nelliker
- 1 laurbærblad
- 2 stænger kanel
- 900 g hvide rodfrugter, fx selleri, persillerod og/eller pastinak
- 2 spsk. olivenolie
- 1 bundt persille
- ½ tsk. salt
- 1 kg små skrubbede kartofler
- 2 spsk. honning
- 6 stilke timian
- 50 g stærk sennep
- 30 g farin
Tilberedning
Krydret skinkeculotte
Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 35-40 minutter.
Ovnbagte rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove, mundrette stykker. Vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend rodfrugterne med grofthakket persille og krydr med salt.
Honningkartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og dryp dem af i en sigte. Varm honningen op på en pande til det bruser, og steg kartoflerne i honningen til de er gyldenbrune. Tilsæt hakket timian.
Sennepsdressing
Rør sennep med farin og spæd evt. med lidt koldt vand til en tynd dressing.
Skær culotten i tynde skiver og servér med honningkartofler, rodfrugter og dryp med sennepsdressing.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 89 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g
UH4815