Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 spidskål
  • 100 g vindruer uden sten
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt karry
  • 400 g kalkun i tern
  • 5 dl letmælk
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsris, 320 g
  • 2 gulerødder
  • 50 g rosiner

Tilberedning

Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og vend med gulerødder og rosiner til råkostsalat. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.

Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kalkunkød og steg ved god varme. Tilsæt 3 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.

Kog risene som angivet på emballagen. Skræl gulerødderne, og giv dem en tur på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med rosiner.

Servér kalkun i karrysauce med fuldkornsris og råkostsalat.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 330 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (660 kcal). Kulhydrat 104 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3,5 g

Ude og Hjemme, uge 40, 2017
Ude og Hjemme