Ingredienser

Havregrynskager
  • 60 g havregryn, ca. 1½ dl
  • 130 g sukker
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
Chokoladeglasur
  • 75 g mørk chokolade

Tilberedning

Ca. 24 stk.

Havregrynskager
Tænd ovnen på 170 grader. Rør alle ingredienserne sammen. Sæt kagerne a ca. 2 tsk. dej med god afstand imellem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad kagerne køle af.

Chokoladeglasur
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Læg kagerne tæt på et stykke bagepapir. Dryp chokoladen over kagerne i tynde striber. Lad chokoladen stivne. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

200 kJ (50 kcal). Kulhydrat 10 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0,5 g

UH0714