Ingredienser

Aspargessalat
  • 800 g nye vaskede kartofler
  • 500 g grønne asparges
  • 1 agurk
  • 25 g parmesanost
  • 15 g mandler
  • 1 potte ærtespirer eller anden krydderurt
  • 1 tsk salt
  • peber
Dildcreme
  • 1 dl yoghurt naturel ½%
  • 2 spsk fedtreduceret mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 bundt dild
  • ½ tsk salt
  • peber
Hakkebøffer
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk salt
  • peber

Tilberedning

Aspargessalat
Kog kartoflerne lige netop møre. Afkøl, og halvér kartoflerne.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Afdryp, og skær asparges i snitter.

Skær agurken igennem på langs, og skær i skiver. Vend kartofler med asparges, agurk, reven parmesanost og hakkede mandler. Krydr med salt og peber, og top med ærtespirer.

Dildcreme
Rør yoghurt med mayonnaise, sennep, hakket dild, salt og peber.

Hakkebøffer
Ælt kødet, og form til 4 hakkebøffer. Krydr bøfferne med rosmarin, salt og peber. Steg bøfferne på en grill i ca. 3 minutter på hver side.

Servér med aspargessalat og dildcreme.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 17, 2015