Ingredienser

Grydestegt lammeculotte med skalotteløg
  • 1-2 lammeculotter, i alt ca. 500 g
  • 500 g skalotteløg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 5 stilke timian
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl bouillon, fx lamme-, hønse- eller kalvebouillon
  • 2 tsk majsstivelse
Gulerodssalat
  • 2 store gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk citronsaft
  • 8 stilke timian
  • salt og peber
Tilbehør
  • 800 g kartofler

Tilberedning

Grydestegt lammeculotte med skalotteløg:
Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon og kog det op. Skru ned for varmen og lad kød og løg simre i 15 minutter under låg. Tag kødet op og lad det trække under stanniol. Kog sauce og løg op, opløs majsstivelsen i vand og jævn saucen. Smag den til med salt og peber.

Gulerodssalat:
Skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde skiver med kartoffelskrælleren. Skær også tynde strimler af bladsellerien med skrællekniven. Kom alle strimler i en stor skål iskoldt vand og lad dem trække i 20 minutter, til de krøller sig lidt sammen. Tør grøntsagerne godt i et viskestykke. Rør olivenolie og citronsaft sammen i en stor skål. Pil bladene af timianen og bland dem i dressingen sammen med grøntsagsstrimlerne og smag til med salt og peber.

Skær lammeculotterne ud i tynde skiver og servér dem med løg og sauce, kogte kartofler og gulerodssalat.

TIP
I stedet for lammeculotte kan du bruge kalveculotte.

Frugt og grønt pr. person

239 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2408 kJ (573 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 13, 2012