Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • vand til pensling
  • 1 tsk tørret oregano
  • 25 g parmesan

Tilberedning

24 stk.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg pølserne på bageplader med bagepapir. Pensl grissinierne med vand og drys med oregano og fintrevet parmesan. Bag grissinierne i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist. Opbevar grissinierne i en lufttæt beholder.

TIP
I stedet for oregano kan du drysse med tørret basilikum, nigellafrø eller ¼ tsk. cayennepeber.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1174 kJ (280 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g. Kostfiberindhold pr. portion: 5,3 g. Fuldkornsindhold pr. portion: 25 g (34%)

Ude og Hjemme, uge 41, 2012