Ingredienser

Græsk kylling i fad
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 300 g tomater
  • 2 rødløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 50 g fetaost
  • 100 g soltørrede tomater
  • 25 g pinjekerner
  • eventuelt 1 kvist rosmarin til pynt
Tzatziki
  • 1 agurk
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl yoghurt naturel 1½%
  • 2 fed hvidløg
  • peber

Tilberedning

Græsk kylling i fad
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både. Hak rosmarinen fint. Vend grøntsagerne sammen med presset hvidløg.

Grill kyllingebrystfileterne på en varm grillpande på begge sider.

Fordel grøntsager og kyllingebrystfileter over kartoflerne. Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Fordel fetaost, udblødte soltørrede tomater i strimler og pinjekerner over retten og bag den i yderligere 5 minutter.

Tzatziki
Riv agurken groft. Drys agurkestrimlerne med salt og lad dem trække ca. 15 minutter. Knug agurkerne fri for væde. Rør yoghurten med presset hvidløg og vend agurkerne i. Krydr tzatzikien med peber.

Pynt eventuelt retten med frisk rosmarin og servér den med tzatziki.

TIP
I stedet for fetaost kan du bruge salattern.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (550 kcal). Kulhydrat 53 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

UH1412