Ingredienser
Gazpacho- 1 agurk
- 500 g solmodnede tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 lille chili
- 1 fed hvidløg
- 1 potte frisk basilikum
- salt og peber
- 1 spsk rødvinseddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 grøn peberfrugt
- 3 stilke blegselleri
- 100 g spæde spinatblade
- 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Tilberedning
Gazpacho
Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær tomaterne i både. Skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kornene ud og hak chili og hvidløg. Kom alle grøntsager, tomatjuice og basilikum i en blender og kør til en ensartet konsistens. Smag gazpachoen til med eddike, olivenolie, salt og peber.
Grønt knas
Skær peberfrugt og blegselleri i små tern.. Skyl spinaten og slyng den tør. Vend peberfrugt og blegselleri med spinatbladene.
Hæld gazpachoen i glas, fordel den grønne knas og servér suppen med brød til.
Frugt og grønt pr. person
391 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1223 kJ (291,3 kcal). Kulhydrat 46,3 g. Fedt 9,8 g, heraf mættet fedt 1,5 g
Ude og Hjemme, uge 28, 2012