Ingredienser

Gazpacho
  • 1 agurk
  • 500 g solmodnede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 lille chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 potte frisk basilikum
  • salt og peber
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
Grønt knas
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 stilke blegselleri
  • 100 g spæde spinatblade
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Gazpacho
Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær tomaterne i både. Skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kornene ud og hak chili og hvidløg. Kom alle grøntsager, tomatjuice og basilikum i en blender og kør til en ensartet konsistens. Smag gazpachoen til med eddike, olivenolie, salt og peber.

Grønt knas
Skær peberfrugt og blegselleri i små tern.. Skyl spinaten og slyng den tør. Vend peberfrugt og blegselleri med spinatbladene.

Hæld gazpachoen i glas, fordel den grønne knas og servér suppen med brød til.

 

Frugt og grønt pr. person

391 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1223 kJ (291,3 kcal). Kulhydrat 46,3 g. Fedt 9,8 g, heraf mættet fedt 1,5 g

Ude og Hjemme, uge 28, 2012