Ingredienser

Efterårsgryde
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
  • Ca. 600 g afpudset oksetykkam
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øl 33 cl, fx Brown Ale eller anden mørk øl
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler til mos
  • 1 dl letmælk
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • lidt frisk timian

Tilberedning

Efterårsgryde
Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Rens svampene.

Skær kødet i tern, og vend det i mel.

Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gule­rødder, selleri og svampe. Tag grønsagerne op.

Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom grønsager til­bage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt timiankviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Smag retten til med salt, peber og balsamicoeddike.

Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær i tern. Kog kartoflerne i en gryde med vand, til de er godt møre. Hæld kogevandet fra. Gem lidt. Mos kartofler med lun mælk og spæd eventuelt til med lidt af koge-vandet. Smag mosen til med salt og peber.

Servér kartoffelmos med efterårs­gryde. Pynt med frisk timian.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (650 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 8,5

HJERTELIV0318