Ingredienser

Jordskoksalat
  • 500 g jordskokker
  • 2 forårsløg
  • 2 æbler
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk frisk citronsaft
  • salt og peber
Dampede porrer og laks
  • 3 porrer
  • 450 g laksefilet uden skind og ben
Persillesky
  • kogevand fra porrerne
  • 1 bundt persille
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Jordskoksalat
Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skær forårsløget i tynde skiver og skær æblerne i små tern. Bland jordskokker, løg og æble med olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.

Dampede porrer og laks
Skyl porrerne grundigt. Skær porrerne i stykker på 8 cm, og kom dem i en bredbundet gryde eller pande. Dæk halvt med vand og damp porrerne under låg i 8 minutter. Tag porrerne op af vandet med en hulske, læg dem i et fad og hold dem varme. Skær laksen i 4 stykker, krydr dem med salt og peber og læg dem i kogevandet fra porrerne. Damp laksen under låg i ca. 8 minutter, tag den op, dryp den lidt af og læg den oven på porrerne.

Persillesky
Skyl og pluk persillen. Blend persillen med kogevandet fra porre og laks og smag skyen til med salt og peber.

Servér laksen med jordskoksalat, porrer, persillesky og kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

363 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2642 kJ (629 kcal). Kulhydrat 85 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 4 g

UH3712