Ingredienser

Dej
  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 150 g havregryn
  • 150 g durumhvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
Fyld
  • 200 g frisk spinat
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g reven mozzarella, 30+
  • salt og peber

Tilberedning

Dej
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt havregryn, durumhvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende, men også klistret lidt som en rugbrødsdej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter penslet godt med olivenolie.

Fyld
Rens og skyl spinaten. Damp den i det vand, som hænger ved. Skær tomaterne i kvarte.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 10 stykker, og form den så godt du kan til boller. Tryk bollerne let flade med hånden, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Top bollerne med mozzarella, spinat og tomater, og krydr dem med salt og peber.

Bag brødene i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1,6 g. Kostfibre pr. stk.: Ca. 4 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2014
Ude og Hjemme