Ingredienser
4 Personer
Dressing
- 3 spsk. olivenoilie
- 3 spsk. sherryeddike eller rød- eller hvidvinseddike
- salt og peber
Tilbehør
- 4 skiver groft hvedebrød
Del og print opskriften
Tilberedning
Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en sigte og køl dem af.
Hak hvidløgene fint og hak persillen meget groft. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Skær forårsløgene i tynde ringe og skær peberfrugterne i små tern. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skær hver ansjosfilet i 2-3 strimler på skrå.
Rør olie og eddike sammen i en stor skål.
Vend alle grønsager, bønner, hvidløg, persille, chili og ansjoser sammen med dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Lad salaten trække ½-1 time, inden du serverer den. Servér groft brød til.
Tip! Smørbønner kaldes også ”butterbeans”. Bønner fra dåse kan erstatte de tørrede bønner. Beregn 2 dåser. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte, inden du blander dem med de øvrige ingredienser.
Frugt og grønt*
Ca. 396 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2210 KJKulhydrat
82 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
2.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet