Ingredienser

Blomkålspizza
  • 1 blomkålshoved ca. 700 g
  • 3 æg
  • 4 spsk. Husk (fiber af loppefrøskaller)
  • 6 spsk. hvid fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. stødt oregano
  • 1 tsk. flagesalt
Fyld
  • 4 små kartofler, 150 g
  • 1 løg
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 100 g reven ost 20+
  • 2 spsk. olivenolie

Tilberedning

Del blomkål i buketter, og kom dem i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens.
Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min.
Del den i to dele, og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde pizzabunde. Ca. 30 cm diameter. Du skal bruge håndfladerne, for at bundene bliver fine. Bag dem ved 225 grader varmluft i 15 min., til de er fine gyldne i overfladen.

Skur kartofler, og skær dem i tynde skiver. Skær løget i tynde skiver. Fordel osten på bunden af pizzaerne. Top med taglagte kartofler og løg og drys med rosmarin. Dryp olien over og bag færdige i ovnen i 10 min. Læg den over på en bagerist, så den ikke bliver blød.

Frugt og grønt pr. person

190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1350 kJ/350 kcal Protein 17 g Kulhydrat 21 g Fedt 16 g, heraf 4 g mættet fedt

LK2020-6