Ingredienser

Blomkåls-gazpacho
  • 1 blomkål
  • 1 agurk
  • 1 æble
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
Brødcroutoner
  • 300 g hvedebrød uden kerner og skorpe
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk timian

Tilberedning

Blomkåls-gazpacho
Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.

Damp blomkål i halvdelen af bouillonen, til den er mør. Kom blomkål og bouillon i en blender sammen med agurk, æble og presset hvidløg. Blend til en tykflydende suppe. Justér konsistensen med resten af bouillonen. Smag suppen til med salt og peber, og afkøl den.

Varm olien på en pande. Tilsæt karry, og rist resten af blomkålsbuketterne i et par minutter.
Brødcroutoner
Skær brødet i tern, og vend dem med olien. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og timian, og steg croutonerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Servér suppen med croutoner, agurkebånd og stegt blomkål.

Frugt og grønt pr. person

212 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1342 kJ (320 kcal). Kulhydrat 50. Fedt 10,4 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 27, 2014