Ingredienser

Bagt kartoffel
  • 4 store bagekartofler
Oksekødfyld
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød, højst 8 %
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 stor dåse tomatpuré, 140 g
  • salt og peber
Tilbehør
  • 2 hjertesalat
  • 1 peberfrugt
  • 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 1 dl creme fraiche 6 %

Tilberedning

Bagt kartoffel
Vask kartoflerne og tør dem godt. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 1 time.

Oksekødfyld
Hak løget. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpuré, og lad det simre ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Skyl salaten. Skær peberfrugten i tern og cherrytomater i kvarter. Skær agurken i skiver på skrå.

Servér de bagte kartofler med salat, kødfyld, peberfrugter, tomater, agurk og creme fraiche.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (430 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4114