Ingredienser

Baba ganoush
  • 2 store auberginer
  • 3 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • Saft af 1 citron
Pynt
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Baba ganoush
Tænd ovnen på 200 grader.

Bag auberginerne hele i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er sorte, rynkede og faldet sammen. Lad dem køle af.

Skrab indmaden ud med en ske, kom det i en sigte og tryk væden ud. Mos indmaden af auberginen.

Rør tahinen ud med vand i en lille skål. Rør det sammen med auberginen, presset hvidløg og olie til en grov creme. Smag til med salt og citronsaft.

Smør baba ganoush ud på en flad tallerken og drys med paprika, spidskommen og finthakket persille. Servér med pitabrød.

TIP
Auberginerne kan også bages på grill i ovnen, så får baba ganoushen en lidt mere røget smag. Prik auberginerne først, eller skær et par små snit i dem, ellers kan de eksplodere i ovnen.

Frugt og grønt pr. person

75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ / 200 kcal Kulhydrat: 32 g Fedt: 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017