Ingredienser

Bagte kartofler
  • 800 g små kartofler
  • 1 spsk olie
  • 2-3 kviste rosmarin eller 2 tsk tørret rosmarin
  • salt og peber
Andebryst
  • 2 andebrystfileter
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
Kålsalat
  • 1 lille kålhoved, fx hvidkål, savojkål eller rødkål
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk sukker
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 50 g smuttede mandler
  • saft af 1 appelsin
Tranebærsauce
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk honning
  • 1½ dl bouillon
  • 2 dl tranebærjuice
  • 100 g frosne eller friske tranebær
  • 2 tsk majsstivelse
  • ½ dl vand
  • salt og peber

Tilberedning

Bagte kartofler
Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.

Andebryst
Rids skindet på andebrystfileterne. Varm olien på en slip let-pande og brun andekødet på skindsiden. Læg kødet i et ovnfast fad med skindsiden opad og krydr det med salt og peber. Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Kålsalat
Halvér kålhovedet. Fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen meget fint. Drys kålen med salt og sukker og kram det godt ind i kålen. Lad den stå og mørne i ca. 20 minutter.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Rist mandlerne på en tør pande. Vend æbler, appelsiner og mandler med kål og dryp appelsinsaft over.

Tranebærsauce
Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løget heri. Tilsæt balsamico og honning og lad det simre et par minutter. Hæld bouillon ved og kog det op. Tilsæt tranebærjuice og kog saucen ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilsæt tranebærrene og kog i ca. 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, hæld jævningen i saucen under forsigtig omrøring og lad den koge i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Servér andebryst i skiver med kålsalat, bagte kartofler og tranebærsauce.

Frugt og grønt pr. person

402 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3108 kJ (740 kcal). Kulhydrat 85 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 51, 2012