Ingredienser

Andebryst
  • 2 stk. andebryster
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 æbler
  • 50 g svesker
  • ½ tsk. stødt kanel
Grønkålssalat
  • 100 g perlebyg
  • 200 g ribbet grønkål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 250 g blandede svampe
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • ½ dl Hoisinsauce

Tilberedning

Andebryst
Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber.

Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og svesker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter.

Grønkålssalat
Skyl perlebyg og kog som angivet på emballagen. Afkøl perlebyg. Snit grønkålen helt fint. Drys med salt og sukker, og kram kålen rigtig godt.

Rens svampene. Varm olien på en slip let-pande, og rist ved god varme svampene tilsat presset hvidløg. Ryst panden undervejs. Tag svampene af panden.

Filetér appelsinerne og skær i mindre stykker. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud. Vend grønkål med perlebyg, svampe, appelsiner og granatæblekerner og saft.

Skær andebryst i skiver. Anret salaten med andebryst, æbler og svesker, og dryp lidt Hoisinsauce over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

UH5116