Forside > Sundhed > Opskrifter > Urtehummus med rugbrødschips og grønne stænger
Atrieflimren Hjerteliv 2022 2 Snacks

Urtehummus med rugbrødschips og grønne stænger

En hjemmelavet hummus af udblødte, kogte kikærter og masser af koriander er virkelig lækker som snack. Vær opmærksom på, at kikærterne skal udblødes og koges inden brug. Kikærter fra dåse eller papbrik kan bruges direkte.

1. dag

Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag.

2. dag

Skyl kikærterne rigtig godt, og kom dem i en gryde med friskt vand, og kog dem i ca. 35 minutter. Afdryp kikærterne, og gem kogevandet. Riv æblet groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med groftrevet æble, presset hvidløg, spidskommen, tahin, koriander (gem lidt til pynt) og reven skal og saft af en citron. Spæd til med lidt af kogevandet, indtil hummussen har en blød og lind konsistens. Smag til med flagesalt.

Rugbrødschips

Fordel rugbrødet på en bagerist, og rist det sprødt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 5 minutter.

Grønne stænger

Rens grøntsagerne, og skær dem i stænger. Anret hummus på en lille tallerken. Top med olivenolie og koriander. Servér med rugbrødschips og grøntsager.

Ingredienser

2 Personer

Urtehummus

  • 50 g kikærter (i opblødt tilstand fx fra dåse svarer det til 100 g)
  • 1 lille æble
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. ristet spidskommen
  • 2 tsk. tahin
  • 1 lille bundt koriander – gem lidt til pynt
  • Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. olivenolie til pynt

Rugbrødschips

  • 50 g rugbrød i tynde skiver

Grønne stænger

  • 500 g grøntsager, fx bladselleri, glaskål, agurk, grøn peberfrugt

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1100 KJ
(250 kcal)

Kulhydrat

31 g

Protein

9 g

Fedt

8 g

Heraf mættet fedt

1 g

Kostfibre

11 g

* pr. person, medmindre andet er angivet