Forside > Sundhed > Opskrifter > Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping
Aftensmad

Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping

Ingredienser

4 Personer

Rodfrugtsuppe

  • 1 kg rodfrugter fx kartofler, pastinak, gulerødder, persillerødder og knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ liter hønsebouillon

Kåltopping

  • ½ mellemstort kålhoved
  • 100 g spinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. sorte sesam

Tilbehør

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Del og print opskriften

Rodfrugtsuppe

Skræl rodfrugterne, og skær dem i mund­rette stykker. Pil og hak løget. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og rodfrugter i karrypasta i ca. 5 minutter. Vend godt rundt undervejs. Tilsæt ingefær og presset hvid­løg og hæld bouillon ved. Lad rodfrugterne simre under låg i ca. 20 minutter.

Kåltopping

Fjern stokken og de yderste blade af kålen, og snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Varm olien på en pande, og steg kål i karrypasta et par minutter under omrøring, til den falder lidt sammen. Tilsæt spinat og smag til med salt og peber. Tag kålen af varmen.

Blend suppen og smag til med salt og peber.

Servér suppen med kåltopping, et drys sesam og groft brød.

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 350 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1500 KJ
(350 kcal)

Kulhydrat

60 g

Fedt

10 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet