Forside > Sundhed > Opskrifter > Salade Nicoise med røget makrel og æg
Aftensmad Atrieflimren Hjerteliv 2022 2

Salade Nicoise med røget makrel og æg

En sprød salat med røget makrel, kogte æg og en rest kogte kartofler er appetitlig, fyldig og hjertevenlig. Har du en rest tilovers, så smager den skønt til frokost den næste dag.

Salat

Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne.

Sennepsdressing

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill pitabrødene på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Anret hjertesalat med æg, kartofler, bønner og tomater. Fordel makrellen over salaten, og top med karse. Krydr med peber, og servér med pitabrød.

Ingredienser

2 Personer

Salade Nicoise

  • 2 æg
  • 100 g grønne bønner
  • 2 hjertesalat
  • 200 g kogte kartofler
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g røget makrel
  • 1 bakke karse
  • Friskkværnet peber

Sennepsdressing

  • 1 tsk. grovkornet dijonsennep
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. olivenolie

Tilbehør

  • 2 fuldkornspitabrød à 80 g

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 270 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2400 KJ
(600 kcal)

Kulhydrat

55 g

Protein

30 g

Fedt

24 g

Heraf mættet fedt

5 g

Kostfibre

10 g

* pr. person, medmindre andet er angivet