Salat
Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne.
Sennepsdressing
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill pitabrødene på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Anret hjertesalat med æg, kartofler, bønner og tomater. Fordel makrellen over salaten, og top med karse. Krydr med peber, og servér med pitabrød.
Ingredienser
2 Personer
Salade Nicoise
- 2 æg
- 100 g grønne bønner
- 2 hjertesalat
- 200 g kogte kartofler
- 250 g cherrytomater
- 100 g røget makrel
- 1 bakke karse
- Friskkværnet peber
Sennepsdressing
- 1 tsk. grovkornet dijonsennep
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. flydende honning
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
- 2 fuldkornspitabrød à 80 g
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 270 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2400 KJ
(600 kcal)
Kulhydrat
55 gProtein
30 gFedt
24 gHeraf mættet fedt
5 gKostfibre
10 g* pr. person, medmindre andet er angivet