Forside > Sundhed > Opskrifter > Rugsnacks med kerner og chokolade
Hjerteliv 2024 3 Snacks

Rugsnacks med kerner og chokolade

Antal: ca. 12 – 1 stk. pr. person
Tilberedningstid: ca. 20 min. plus hvile-, hæve- og bagetid

Kom rugkerner og græskarkerner i en skål, og hæld koldt vand over. Sørg for, at vandet dækker kernerne. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kernerne stå i blød ved stuetemperatur til næste dag.

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt kerner med vand, og rør nu rugmel og salt i dejen, og ælt godt sammen. Tilsæt hvedemel gradvist, og rør dejen i ca. 10 min. – brug gerne en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Hak chokoladen og vend i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to skeer dyppet i koldt vand i 12 silikone-muffinforme, og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Tænd ovnen på 180 grader. Fugt overfladen med lidt vand og bag i ca. 30 min. Afkøl rugsnacks på en bagerist.

Ingredienser

12 Personer

  • 150 g knækkede rugkerner
  • 50 g græskarkerner
  • 3 dl koldt vand
  • 1 dl vand
  • 20 g gær
  • 100 g rugmel
  • 10 g salt
  • 150 g hvedemel
  • 100 g chokolade 70 %
  • Del og print opskriften

    Energifordeling*

    800 KJ
    (200 kcal)

    Kulhydrat

    27 g

    Protein

    5 g

    Fedt

    6 g

    Heraf mættet fedt

    2 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet