Antal: ca. 12 – 1 stk. pr. person
Tilberedningstid: ca. 20 min. plus hvile-, hæve- og bagetid
Kom rugkerner og græskarkerner i en skål, og hæld koldt vand over. Sørg for, at vandet dækker kernerne. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kernerne stå i blød ved stuetemperatur til næste dag.
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt kerner med vand, og rør nu rugmel og salt i dejen, og ælt godt sammen. Tilsæt hvedemel gradvist, og rør dejen i ca. 10 min. – brug gerne en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Hak chokoladen og vend i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to skeer dyppet i koldt vand i 12 silikone-muffinforme, og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 180 grader. Fugt overfladen med lidt vand og bag i ca. 30 min. Afkøl rugsnacks på en bagerist.
Ingredienser
12 Personer
Del og print opskriften
Energifordeling*
800 KJKulhydrat
27 gProtein
5 gFedt
6 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet