Forside > Sundhed > Opskrifter > Rodfrugtsuppe med croutoner
Aftensmad Hjerteliv 2025 3

Rodfrugtsuppe med croutoner

Der er vintergrønt på menuen, når vi bruger frosne rodfrugter til en cremet suppe. Croutonerne tilbereder vi af daggammelt brød, og i løbet af 20 minutter byder vi suppesæsonen velkommen.

Ingredienser

2 Personer

Rodfrugtsuppe

  • 400 g frosne rodfrugter
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • Basilikum

Croutoner

  • 200 g daggammelt fuldkornsbrød
  • 2 tsk. olivenolie
  • Et fingernip flagesalt

Del og print opskriften

Rodfrugtsuppe

Tag rodfrugterne ud af fryseren. Optø dem gerne lidt før, men det er ikke strengt nødvendigt. Varm olien i en gryde, og svits rodfrugterne med chili et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Imens tilberedes croutonerne. Blend grøntsagerne til en tyk cremet suppe med en stavblender – er den for tyk til din smag, så spæd til med mere bouillon. Smag til med flagesalt og peber.

Croutoner

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær brødet i tern og vend med olie. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir og krydr med flagesalt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 5 min.

Servering

Anret suppen og top med croutoner og basilikum.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1900 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

59 g

Protein

14 g

Fedt

13 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet