Ingredienser
2 Personer
Rodfrugtsuppe
- 400 g frosne rodfrugter
- 2 tsk. olivenolie
- 1 tsk. chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl grøntsagsbouillon
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- Basilikum
Croutoner
- 200 g daggammelt fuldkornsbrød
- 2 tsk. olivenolie
- Et fingernip flagesalt
Del og print opskriften
Rodfrugtsuppe
Tag rodfrugterne ud af fryseren. Optø dem gerne lidt før, men det er ikke strengt nødvendigt. Varm olien i en gryde, og svits rodfrugterne med chili et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Imens tilberedes croutonerne. Blend grøntsagerne til en tyk cremet suppe med en stavblender – er den for tyk til din smag, så spæd til med mere bouillon. Smag til med flagesalt og peber.
Croutoner
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær brødet i tern og vend med olie. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir og krydr med flagesalt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 5 min.
Servering
Anret suppen og top med croutoner og basilikum.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1900 KJKulhydrat
59 gProtein
14 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet