Forside > Sundhed > Opskrifter > Pasta a la carbonara med stegte svampe, spinat og bagte tomater
Aftensmad Hjerteliv 2023 2

Pasta a la carbonara med stegte svampe, spinat og bagte tomater

Carbonara laves normalvis på fløde og bacon og er ikke kendt som hjertesund kost. I denne variant er de stegte svampe rettens ”bacon”, som bidrager med rigelig af smag af umami.

Bagte tomater

Tænd ovnen på 150 grader. Skyl og tør tomaterne. Halvér tomaterne og vend med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt og peber og hakket rosmarin. Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 ½ time.

Pasta a la carbonara

Sæt en gryde over med vand til pastaen. Kog som angivet på emballagen. Afdryp og gem lidt af kogevandet. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rens svampene. Varm olien på en pande og steg løg med hvidløg og svampe ved god varme, til svampene er møre. Rør mælk med majsstivelse og kom på panden. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 min. Spæd evt. til med lidt af kogevandet fra pastaen. Sænk varmen. Skyl spinaten og afdryp. Kom spinat på panden, og lad den falde sammen. Smag saucen til med revet citronskal, parmesanost og flagesalt. Servering Vend sauce med linguine og servér med bagte tomater. Krydr med peber.

Ingredienser

2 Personer

Bagte tomater

  • 300 g tomater i forskellige farver
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 kvist frisk rosmarin

Pasta a la carbonara

  • 150 g fuldkornslinguine
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g blandede svampe
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 200 g babyspinat
  • Revet skal af 1 citron
  • 20 g parmesanost
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 375 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2400 KJ
(550 kcal)

Kulhydrat

67 g

Protein

25 g

Fedt

20 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet