Bagte tomater
Tænd ovnen på 150 grader. Skyl og tør tomaterne. Halvér tomaterne og vend med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt og peber og hakket rosmarin. Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 ½ time.
Pasta a la carbonara
Sæt en gryde over med vand til pastaen. Kog som angivet på emballagen. Afdryp og gem lidt af kogevandet. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rens svampene. Varm olien på en pande og steg løg med hvidløg og svampe ved god varme, til svampene er møre. Rør mælk med majsstivelse og kom på panden. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 min. Spæd evt. til med lidt af kogevandet fra pastaen. Sænk varmen. Skyl spinaten og afdryp. Kom spinat på panden, og lad den falde sammen. Smag saucen til med revet citronskal, parmesanost og flagesalt. Servering Vend sauce med linguine og servér med bagte tomater. Krydr med peber.
Ingredienser
2 Personer
Bagte tomater
- 300 g tomater i forskellige farver
- 2 tsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- 1 kvist frisk rosmarin
Pasta a la carbonara
- 150 g fuldkornslinguine
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g blandede svampe
- 2 tsk. olivenolie
- 2 dl sødmælk
- 1 spsk. majsstivelse
- 200 g babyspinat
- Revet skal af 1 citron
- 20 g parmesanost
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 375 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2400 KJKulhydrat
67 gProtein
25 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet