Ingredienser
4 Personer
Gulerødder med spidskommen
- 4 store gulerødder
- 1 dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg
- salt
Ovnbagt sej
- 1 fennikel
- 500 g mørk- eller lyssejfilet
- 1 tsk. karry
- salt
- 1 limefrugt
Mynteyoghurt
- 1 håndfuld mynteblade
- 3 dl letmælksyoghurt
- salt og peber
Tilbehør
- 4 dl. fuldkornscouscous, 300 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Gulerødder med spidskommen
Flæk gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt.
Ovnbagt sej
Skær fenniklen i papirtynde skiver, bred dem ud i bunden af et ovnfast fad og dryp med ½ dl vand. Skær sejfileten i 4 stykker og drys dem med karry. Læg fisken oven på fenniklen og krydr fisk og fennikel med salt. Læg en skive lime på hvert stykke fisk og stil fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 minutter.
Mynteyoghurt
Hak myntebladene groft. Rør yoghurten med mynte og smag til med salt og peber.
Kog couscoussen som angivet på emballagen og servér den til den ovnbagte sej og gulerødderne med mynteyoghurten.
Tip! I stedet for sej kan du bruge alle andre fisk i torskefamilien, fx kuller, kulmule, torsk, brosme, lange og hvilling samt laks eller ørred.
Frugt og grønt*
Ca. 140 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2100 KJKulhydrat
62 gFedt
8 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet