Ingredienser
4 Personer
Tilbehør
- 1-2 stilke basilikum
- 2 skiver fuldkornsrugbrød, 100 g
Del og print opskriften
Æggekagen er en hyppig ret på aftenmenuen. Særligt på hverdagsaftener, hvor der kan være brug for en nem, mættende og velsmagende ret. Æggekage – eller æggeomelet – kan laves i mange variationer og er en oplagt mulighed for at tømme køleskabet for grøntsagsrester.
Prøv Hjerteforeningens ovnbagte æggekage med farverige grøntsager, der giver et strejf af middelhav til den klassiske danske hverdagsret. Nyd særligt tomaterne i sommermånederne, hvor de er i sæson og ekstra fyldt med smag.
Hvis du vil spise hjemmebagt rugbrød til, kan du fx prøve denne nemme opskrift – men husk at gå i gang nogle dage i forvejen.
Tilberedning
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve.
Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne i, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad eller i to ovnfaste portionsfade.
Pisk æggene sammen med mel, og tilsæt mælk, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og sæt æggekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – til æggemassen er halvt stivnet.
Læg tomaterne på toppen, og bag æggekagen videre i 20-25 minutter, til den er helt stivnet. Drys basilikumblade over æggekagen, og servér den med rugbrød til.
Frugt og grønt*
Ca. 322 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2127 KJKulhydrat
70 gFedt
17 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet