Forside > Sundhed > Opskrifter > Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat
Aftensmad

Mini fiskefrikadeller med kartoffelsalat

Ingredienser

4 Personer

Hjemmerørt majsremoulade

  • 1 majskolbe
  • 100 g blomkål
  • 50 g syltede agurker
  • 1 lille håndfuld persille
  • 200 g skyr naturel
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2-3 spsk. kapers
  • ½ tsk. salt
  • peber

Mini fiskefrikadeller

  • 400 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 lille håndfuld basilikum eller persille
  • 1 dl vand
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. olie til stegning

Kartoffelsalat

  • 800 g nye kartofler
  • 1 agurk
  • 10 grønne asparges
  • 200 g cherrytomater
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bakke karse

Del og print opskriften

Tilberedning

Hjemmerørt majsremoulade
Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen.

Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grøn­sager og smag til med salt og peber.

Mini fiskefrikadeller
Drys torsken med salt, og hak fisken i en foodprocessor eller blender.

Pil løget, riv det groft, og rør det i farsen sammen med æg, havre­gryn og hakket persille. Rør vand i lidt ad gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt far­sen i køleskabet ca. 30 minutter.

Varm olien på en slip let-pande. Form små frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennem­varme på panden – 6-7 minutter på hver side.

Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er lige netop møre. Afkøl kar­toflerne, og skær dem i skiver.

Skær agurken i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspar­gesene. Damp asparges i 2 minutter, afdryp og skær i snitter. Skær tomaterne i kvarte.

Rør yoghurt med sennep og smag til med salt og peber.

Vend yoghurt med kartofler, agurk, asparges og tomater. Drys med karse.

Servér fiskedellerne med majs-remoulade og kartoffelsalat med sommergrønt.

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 225 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1900 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

56 g

Fedt

10 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet