Forside > Sundhed > Opskrifter > Mexicansk grønsagsgryde med yoghurt og fuldkornspasta
Aftensmad

Mexicansk grønsagsgryde med yoghurt og fuldkornspasta

Ingredienser

4 Personer

  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • ½ kg rodfrugter, fx gulerødder, jordskokker og pastinakker
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 dåser cherrytomater
  • 1-2 dl grønsagsbouillon
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
  • Tilbehør

    • 200 g fuldkornspasta
    • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
    • 1 bundt frisk koriander

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Pil løgene, og hak dem. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Skær squash og peberfrugt i tern.

    Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili og krydderier et par minutter. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med et øjeblik. Kom dernæst squash og peberfrugt i gryden sammen med cherrytomater og bouillon, og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre.

    Skyl bønnerne og afdryp. Kom bønnerne i gryden og varm op. Smag til med flagesalt og peber.

    Kog pastaen som angivet på emballagen.
    Servér grønsagsgryde med fuldkornspasta, yoghurt og frisk koriander.

     

     

    Frugt og grønt*

    Ca. 225 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1800 KJ
    (400 kcal)

    Kulhydrat

    64 g

    Protein

    19 g

    Fedt

    5 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet