Forside > Sundhed > Opskrifter > Linse-bolo med kålsalat
Aftensmad Hjerteliv 2025 2

Linse-bolo med kålsalat

Ingredienser

2 Personer

Linse-bolo

  • 1 alm. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 75 g røde linser
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 120 g fuldkornspasta
  • Lidt frisk basilikum

Kålsalat

  • 200 g klargjort spidskål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 100 g edamamebønner (frosne)

Del og print opskriften

Linse-bolo

Pil og hak løget. Pres hvidløget. Skær squash og peberfrugt i små tern.
Skyl linserne og afdryp.
Varm olien i en gryde, og svits løg og hvidløg med oregano. Tilsæt squash, peberfrugt og linser. Kom tomatpuré og tomater i gryden og vend rundt. Hæld bouillon på, og lad retten simre i ca. 20 min. uden låg, så saucen koger ind.
Imens koges pastaen som angivet på emballagen.
Smag linse-bolo til med flagesalt og peber.

Kålsalat

Snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Giv edamamebønner et opkog og afdryp. Vend kål med bønner.

Servering

Anret pasta med linse-bolo i skåle og top med basilikum. Servér med kålsalat on the side.

TIP Har du en rest linse-bolo og kålsalat, kan den sagtens spises dagen efter fx i lune pitabrød eller som fyld i wrap.

Tilberedningstid: ca. 30 min.

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(600 kcal)

Kulhydrat

73 g

Protein

32 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

1.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet