Ingredienser
4 Personer
Spinatsalat
- 600 nye vaskede kartofler
- 100 g babyspinat
- 250 g grønne asparges
- 1 rødløg
- 1 avocado
- ½ citron
- 1 galiamelon
- 200 g friskbælgede ærter
Mormordressing
- ½ dl piskefløde
- saft af ½ citron
- 1 tsk. sukker
- peber
Laks
- 4 laksesteaks à ca. 125 g
- ½ tsk. citronpeber
- 1 tsk. flagesalt
- 1 lime
Del og print opskriften
Tilberedning
Spinatsalat
Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt.
Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halvér avocado og dryp citronsaft over. Skær avocado i tern eller både. Skræl melonen, fjern stenene, og skær melon i tern.
Vend forsigtigt kartofler med spinat, asparges, løg, avocado, melon og ærter.
Mormordressing
Rør fløde med citronsaft, sukker og peber, til fløden tykner en smule.
Laks
Krydr laksen med citronpeber og salt og steg på en varm grill eller grillpande 3-5 minutter på hver side.
Servér laks med limebåde og spinatsalat, og dryp dressingen over.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2100 KJKulhydrat
47 gFedt
22 gHeraf mættet fedt
7 g* pr. person, medmindre andet er angivet