Forside > Sundhed > Opskrifter > Kyllingelår med blomkålstabbouleh og jordbærdressing
Aftensmad

Kyllingelår med blomkålstabbouleh og jordbærdressing

Kyllingelår

Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Steg kyllingelårene ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er stegte.

Blomkålstabbouleh

Del blomkålen i buketter. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom blomkål i en foodprocessor sammen med persille, og kør til en grynet konsistens. Den skal endelig ikke findeles for meget. Skyl og nip jordbærrene. Rens radiserne. Skær agurk, radiser, melon og jordbær i små tern og vend med blomkålen. Smag til med salt og peber. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem. Vend mandlerne i tabboulehen.

Jordbærdressing

Skyl og nip jordbærrene. Kom jordbær, eddike, olie og honning i en blender og kør til en dressing.

Anret kyllingelår på tallerkener med blomkålstabbouleh, og dryp jordbærdressing over. Servér med brød.

Ingredienser

4 Personer

Kyllingelår

  • 4 kyllingeoverlår
  • ½ tsk. flage salt
  • peber

Blomkålstabbouleh

  • 1 blomkål
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 200 g jordbær
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
  • 1 galiamelon
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
  • 20 g mandler

Jordbærdressing

  • 50 g jordbær
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning

Tilbehør

  • 400 g fuldkornsbrød

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 330 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2100 KJ
(500 kcal)

Kulhydrat

66 g

Fedt

16 g

Heraf mættet fedt

3.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet