Ingredienser
4 Personer
Burgerboller (12 stk.)
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 200 g fuldkornskamutmel, groft speltmel eller grahamsmel
- 200 g durumhvedemel
- 300 g hvedemel (cirka)
- ½ dl mælk til pensling
- 2 spsk. sesamfrø
Romescosauce
- 2 røde peberfrugter
- 25 g mandler
- 1 lille fed hvidløg
- 1spsk. olivenolie
- saft af en halv citron
- salt og peber
Fyld
- 4 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. olie til pensling
- 2 tsk. tørret timian
- peber
- ½ iceberg
- 4 tomater
- 1 agurk
Del og print opskriften
Tilberedning
Burgerboller
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, kamutmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir og tryk dem ud, så de bliver ca. 1 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldenbrune.
Romescosauce
Tænd op i grillen eller start ovnens grill. Halvér peberfrugterne, fjern frøstolene og læg de halve peberfrugter med skindsiden opad. Grill peberfrugterne, til de er godt mørke og brankede. Tag peberfrugterne op og kom dem i en frysepose. Bind en knude på posen og lad peberfrugterne hvile i ca. 15 minutter. Pil skindet af peberfrugterne.
Kom peberfrugterne i en blender eller minihakker sammen med mandler, presset hvidløg, eddike og olivenolie. Blend til en grovkornet tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
Fyld
Bank kyllingebryststykkerne let flade. Pensl dem med olie, og krydr med timian og peber. Grill kødet i ca. 4 minutter på hver side, til det er gennemstegt.
Snit salaten. Skær tomater og agurk i skiver. Lun 4 boller, og skær dem igennem. Fyld med salat, kylling, romescosauce, agurk og tomat.
Tip! Resten af burgerbollerne kan fryses.
Frugt og grønt*
Ca. 298 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2377 KJKulhydrat
62 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet