Forside > Sundhed > Opskrifter > Kopnudler med kylling
Frokost Hjerteliv 2025 3

Kopnudler med kylling

Der er hjemmelavede kopnudler på menuen i en langt sundere version end dem du køber. Nyd nudlerne her og nu, eller opbevar alle ingredienser i et glas eller en beholder til næste dag, og hæld kogende vand over lige inden servering.

Ingredienser

2 Personer

Kopnudler

  • 100 g fuldkornsnudler
  • 200 g frosne broccoli
  • 200 g frosne grønne bønner
  • 100 g snittet hvidkål
  • 50 g frisk skyllet babyspinat
  • ½ knust bouillonterning eller 5 g bouillonpulver

Kylling

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. halvdelen gemmes)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. grøn eller rød karry (afhængig af hvad man har)
  • 1 spsk. sojasauce
  • Peber
  • ½ bundt frisk koriander (eller persille)
  • 6 dl kogende vand

Del og print opskriften

Kopnudler

Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Sæt en gryde over med vand, og giv de frosne grøntsager et hurtigt opkog og afdryp.

Kylling

Varm olien i en gryde og tilsæt karrypasta. Tilføj kyllingekødet, og svits kødet, til det er gennemstegt, og smag til med sojasauce og peber. Skyl og hak koriander og vend med kyllingekødet. Gem resten af kyllingekødet (halvdelen,
200 g) til denne opskrift. Eller du kan vælge kun at stege 200 g kyllingekød, som er beregnet til kopnudlerne. 

Servering

Fordel kogte nudler og alle grøntsager i to glas eller beholdere, som tåler varme. Knus bouillon og drys over. Top med kødet. Hæld kogende vand over lige inden servering og vend rundt.

Frugt og grønt*

Ca. 275 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1750 KJ
(400 kcal)

Kulhydrat

30 g

Protein

6 g

Fedt

13 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet