Ingredienser
4 Personer
Ærtemos
- 300 g frosne ærter (bruger du friskbælgede ærter, behøver du ikke at koge dem først)
- 1 fed hvidløg
- 1 dl cremefraiche 9 %
Kartoffelomelet
- 8 æg
- 1 dl skummetmælk
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
- 1 løg
- 250 g nye kogte kartofler
- 4 tsk. olivenolie til stegning
Topping
- 200 g babyspinat
- 200 g varmrøget laks
- 1 bundt purløg
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød, 200 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Tilberedningstid ca. 20 min.
Ærtemos
Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche.
Kartoffelomelet
Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget.
Kom 1 tsk. olie på en slip let-pande, og hæld ca. en fjerdedel af æggemassen på panden. Steg indtil æggemassen har sat sig. Vend forsigtigt omeletten over på en tallerken, og hold den varm. Gentag med resten af olien og æggemassen, så du steger 4 omeletter i alt.
Topping
Skyl og slyng spinaten tør.
Fjern skindet fra laksen og findel med en gaffel.
Top de lune omeletter med babyspinat, ærtemos, laks og purløg og fold sammen. Servér omeletterne med rugbrød.
Frugt og grønt*
Ca. 125 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
40 gProtein
38 gFedt
29 gHeraf mættet fedt
7 g* pr. person, medmindre andet er angivet