Forside > Sundhed > Opskrifter > Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks
Aftensmad

Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks

Ingredienser

4 Personer

Ærtemos

  • 300 g frosne ærter (bruger du friskbælgede ærter, behøver du ikke at koge dem først)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche 9 %

Kartoffelomelet

  • 8 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 løg
  • 250 g nye kogte kartofler
  • 4 tsk. olivenolie til stegning

Topping

  • 200 g babyspinat
  • 200 g varmrøget laks
  • 1 bundt purløg

Tilbehør

  • 4 skiver rugbrød, 200 g

Del og print opskriften

Tilberedning

Tilberedningstid ca. 20 min.

Ærtemos
Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche.

Kartoffelomelet
Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget.
Kom 1 tsk. olie på en slip let-pande, og hæld ca. en fjerdedel af æggemassen på panden. Steg indtil æggemassen har sat sig. Vend forsigtigt omeletten over på en tallerken, og hold den varm. Gentag med resten af olien og æggemassen, så du steger 4 omeletter i alt.

Topping
Skyl og slyng spinaten tør.
Fjern skindet fra laksen og findel med en gaffel.
Top de lune omeletter med baby­spinat, ærtemos, laks og purløg og fold sammen. Servér omelet­terne med rugbrød.

Frugt og grønt*

Ca. 125 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(590 kcal)

Kulhydrat

40 g

Protein

38 g

Fedt

29 g

Heraf mættet fedt

7 g

* pr. person, medmindre andet er angivet