Ingredienser
4 Personer
Bagt græskar
- 500 g hokkaido eller butternut squash
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
Syltet rødløg
- 1 rødløg
- ½ dl eddike
- ½ dl rørsukker
- 100 g quinoa
- 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
- 200 g snittet hvidkål eller ribbet finthakket grønkål
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
Del og print opskriften
Tilberedning
Bagt græskar
Tænd ovnen på 225 grader.
Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket.
Syltet rødløg
Pil løget og skær i tynde både. Kom løg, eddike og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.
Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen.
Rens svampene. Snit kålen fint.
Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme, mens du vender rundt i svampene, så de ikke brænder på panden. Smag til med salt og peber, og tag svampene af panden.
Vend kål med quinoa og anret på et fad. Top med bagt græskar og stegte svampe. Fordel de syltede løg over, og dryp lagen over salaten.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
770 KJKulhydrat
48 gFedt
19 gHeraf mættet fedt
10 g* pr. person, medmindre andet er angivet