Forside > Sundhed > Opskrifter > Kålsalat med quinoa, bagt græskar, svampe og syltede rødløg
Aftensmad

Kålsalat med quinoa, bagt græskar, svampe og syltede rødløg

Ingredienser

4 Personer

Bagt græskar

  • 500 g hokkaido eller butternut squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Syltet rødløg

  • 1 rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl rørsukker
  • 100 g quinoa
  • 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
  • 200 g snittet hvidkål eller ribbet finthakket grønkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Bagt græskar
Tænd ovnen på 225 grader.

Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bage­plade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket.

Syltet rødløg
Pil løget og skær i tynde både. Kom løg, eddike og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.

Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen.

Rens svampene. Snit kålen fint.

Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme, mens du vender rundt i svampene, så de ikke brænder på panden. Smag til med salt og peber, og tag svampene af panden.

Vend kål med quinoa og anret på et fad. Top med bagt græskar og stegte svampe. Fordel de syltede løg over, og dryp lagen over salaten.

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

770 KJ
(425 kcal)

Kulhydrat

48 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

10 g

* pr. person, medmindre andet er angivet