Forside > Sundhed > Opskrifter > Julesalat med rødkål og appelsin
Aftensmad

Julesalat med rødkål og appelsin

Ingredienser

4 Personer

Julesalat med rødkål og appelsin

  • 2 x julesalat
  • ¼ rødkål, ca. 300 g
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 appelsin
  • 20 g soltørrede tranebær
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. olivenolie

Del og print opskriften

Tilberedning

Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler.
Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern.

Anret julesalat og rødkål nederst i et fad og top med appelsin, tranebær og rødløg. Dryp balsamicoeddike og olivenolie over.

Frugt og grønt*

Ca. 160 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

350 KJ
(100 kcal)

Kulhydrat

10 g

Protein

2 g

Fedt

4 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet