Ingredienser
4 Personer
Julesalat med rødkål og appelsin
- 2 x julesalat
- ¼ rødkål, ca. 300 g
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
- 1 appelsin
- 20 g soltørrede tranebær
- 1 rødløg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. olivenolie
Del og print opskriften
Tilberedning
Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler.
Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern.
Anret julesalat og rødkål nederst i et fad og top med appelsin, tranebær og rødløg. Dryp balsamicoeddike og olivenolie over.
Frugt og grønt*
Ca. 160 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
350 KJ
(100 kcal)
Kulhydrat
10 gProtein
2 gFedt
4 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet