Ingredienser
4 Personer
Curry sauce
- 1 løg
- 2 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 spsk. karry
- 4 spsk. hvedemel
- 1 spsk. garam masala
- 1 liter hønsebouillon
Kød og grøntsager
- 2 løg
- 500 g oksekød i tern
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 3 store gulerødder
- 350 g kartofler
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- Salt
- ¼-½ tsk. cayennepeber
- 200 g pillede edamamebønner
Tilbehør
- 300 g fuldkornsjasminris
Del og print opskriften
Tilberedning
Curry sauce
Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde i et par minutter. Tilsæt karry og mel og svits det i et lille minut. Tilsæt garam masala og spæd med bouillonen. Kog saucen, mens du tilbereder kød og grøntsager.
Kød og grøntsager
Hak løgene groft, og brun dem med kødet i en gryde i olien. Hæld curry-saucen i gryden med kød og grøntsager, og lad retten koge i 30 minutter. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i tern og kom dem i saucen. Lad den koge i endnu 30 minutter. Smag saucen til med fintrevet hvidløg og ingefær, salt og cayennepeber. Tilsæt edamamebønner lige inden servering.
Servér retten med kogte ris.
Tip! Japansk curry er kendetegnet ved, at der er forholdsvis meget sauce. Saucen er opbagt på samme måde som en dansk karrysauce til fx boller i karry, og så er den tilsmagt med det indiske krydderi garam masala, ingefær og hvidløg.
Frugt og grønt*
Ca. 175 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2900 KJKulhydrat
94 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet