Forside > Sundhed > Opskrifter > Heart bowl
Forebyggelse Frokost

Heart bowl

Heart bowl er udviklet i samarbejde mellem OLIOLI og Hjerteforeningens diætist Lotte Juul.

Heart bowl har et kalorieindhold og en ernæringsmæssig sammensætning svarende til et sundt aftensmåltid og skiller sig derfor ud fra anden fastfood.

Opskriften er beregnet og godkendt efter kriterierne for Nøglehulsmærkningen – ligesom alle Hjerteforeningens øvrige opskrifter.

Vær opmærksom på, at denne opskrift indeholder rå laks. Det anbefales, at laksen har været frosset ned i min. 24 timer ved minimum -20 grader, før den tøs op og bruges i madlavning.

Begge dressinger laves i større mængde, end der skal bruges i én portion af bowlen, men de kan opbevares på køl og bruges til andre retter.

Sådan gør du

Sweet ponzu

Pisk risvin, ponzu, sojasauce og honning sammen i en lille skål. Hæld dressingen på en lille beholder med låg, så den er klar til brug.

Der er nok dressing til ca. 6 bowls (25 g pr. bowl, svarer til 1,5 spsk.). Opbevar dressingen i en beholder i køleskabet. Dressingen skal røres/rystes, inden den hældes over salaten.

Tatarsauce

Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers og hakkede krydderurter. Smag til med peber – dressingen behøver ingen salt, da den får rigeligt med salt fra kapers.
Der er nok dressing til ca. 8 heart bowls (25 g pr. bowl). Opbevar dressingen på køl i en beholder med låg, så holder den sig fint i flere dage og kan bruges til andre retter, fx paneret fisk og fiskefrikadeller.
Alternativt kan man halvere portionen, så der er til 4 bowls.

Heart bowl

Kog de brune ris efter anvisningen, og køl dem af.

Put edamamebønner i en skål, hæld kogende vand over dem, og lad dem stå i et par minutter. Si vandet fra. Eller sørg for at tage edamamebønnerne op i god tid til optøning, inden du laver bowlen.

Hak rødkål og gulerødder i fine strimler, evt. på et mandolinjern. Snit forårsløg fint.

Skær laksen ud i tern.

Anret risene i en skål, og bland ponzu-saucen med risene. Top risene med strimler af gulerødder og fintsnittet kål samt syltede rødløg, edamamebønner og laksetern. Top med fire ‘striber’ tatarsauce (evt. med en sprøjtepose eller en dressingflaske med tud), og drys med sesamfrø og forårsløg.

Ingredienser

1 Person

Heart bowl

  • 75 g brune ris
  • 80 g laks
  • 1,5 spsk. (25 g) tatarsauce
  • 1,5 spsk. (25 g) sweet ponzu
  • 50 g frosne edamamebønner (uden bælg)
  • 50 g rødkål
  • 50 g rødløg
  • 50 g gulerod
  • 5 g forårsløg
  • 2 g sesam

Tatarsauce (ca. 200 g)

  • 100 g skyr
  • 2 spsk. (30 g) mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 20 g kapers
  • 10 g finthakkede krydderurter fx persille og purløg
  • peber

Sweet ponzu (ca. 150 g)

  • 50 g risvin
  • 50 g ponzu
  • 30 g sojasauce
  • 20 g honning

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2700 KJ
(650 kcal)

Kulhydrat

75 g

Protein

33 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet