Forside > Sundhed > Opskrifter > Havregrynstoppe med chokolade
Hjerteliv 2024 3 Snacks

Havregrynstoppe med chokolade

Antal: 12 stk. (2 stk. pr. person)
Tilberedningstid: ca. 20 min. plus bagetid

Tænd ovnen på 200 grader. Kom havregryn i en skål med brun farin, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Hak chokoladen og vend i massen sammen med peanutbutter. Saml dejen med ægget. Fugt fingrene med lidt vand, og form dejen til 12 toppe, som fordeles på en bageplade med bagepapir. Dup fingrene for at samle toppene lidt. Bag kagerne i 10-12 min., til de er gyldne. Afkøl et par minutter på bagepladen, før de forsigtigt sættes til afkøling på en bagerist. Derved opnår de deres sprødhed.

Ingredienser

6 Personer

  • 100 g havregryn
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 50 g chokolade 70 %
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 æg
  • Del og print opskriften

    Energifordeling*

    900 KJ
    (200 kcal)

    Kulhydrat

    24 g

    Protein

    6 g

    Fedt

    10 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet