Forside > Sundhed > Opskrifter > Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing
Aftensmad

Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing

Ingredienser

4 Personer

Rosenkålssalat

  • 800 g kartofler
  • 300 g rosenkål
  • 4 gulerødder
  • 20 g mandelflager

Mormordressing

  • 1 dl fløde 9 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • peber

Hakkebøf

  • 1 lille bundt krydderurter, fx persille, basilikum eller løvstikke
  • 500 g hakket oksekød 3-7 % fedt
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Del og print opskriften

Tilberedning

Rosenkålssalat
Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem.

Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem med rosenkål, gulerødder og mandelflager.

Mormordressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og krydr med peber.

Hakkebøf
Skyl krydderurterne, tør dem godt, og hak dem.

Ælt kødet med krydderurterne, form det til 4 hakkebøffer, og krydr dem med salt og peber.
Varm olien på en slip let-pande, og steg hakkebøfferne i ca. 3 minutter på hver side.

Servér hakkebøfferne med rosenkålssalat, og dryp mormordressingen over.

Frugt og grønt*

Ca. 125 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2000 KJ
(470 kcal)

Kulhydrat

54 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet