OBS: Til denne ret benyttes rester fra denne opskrift på falafler med rødløg.
Dressing
Rør yoghurt med purløg, sød sennep og presset hvidløg til en dressing. Smag til med flagesalt og peber.
Grønkålssalat
Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver. Pres saften fra skrællen over kålen. Skyl og afdryp bønnerne. Vend kål med appelsiner og bønner og anret i to skåle. Lun falaflerne og fordel i salaten. Top med syltede rødløg, og dryp dressingen over.
Ingredienser
2 Personer
Dressing
- 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
- 1 spsk. klippet purløg
- ½ spsk. sød sennep
- 1 fed presset hvidløg
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Grønkålssalat
- 100 g hakket grønkål
- ¼ tsk. flagesalt
- ¼ tsk. sukker
- 2 appelsiner
- 75 g kogte sorte bønner (svarer til 1/3 af en dåse. Resten af bønnerne kan fryses)
- 8 falafler
- En rest syltede rødløg
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2100 KJ
(500 kcal)
Kulhydrat
63 gProtein
20 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet