Forside > Sundhed > Opskrifter > Grønkålssalat med sorte bønner og falafler
Aftensmad Hjerteliv 2023 1

Grønkålssalat med sorte bønner og falafler

OBS: Til denne ret benyttes rester fra denne opskrift på falafler med rødløg.

Dressing

Rør yoghurt med purløg, sød sennep og presset hvidløg til en dressing. Smag til med flagesalt og peber.

Grønkålssalat

Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver. Pres saften fra skrællen over kålen. Skyl og afdryp bønnerne. Vend kål med appelsiner og bønner og anret i to skåle. Lun falaflerne og fordel i salaten. Top med syltede rødløg, og dryp dressingen over.

Ingredienser

2 Personer

Dressing

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 1 spsk. klippet purløg
  • ½ spsk. sød sennep
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Grønkålssalat

  • 100 g hakket grønkål
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. sukker
  • 2 appelsiner
  • 75 g kogte sorte bønner (svarer til 1/3 af en dåse. Resten af bønnerne kan fryses)
  • 8 falafler
  • En rest syltede rødløg

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2100 KJ
(500 kcal)

Kulhydrat

63 g

Protein

20 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet