Forside > Sundhed > Opskrifter > Grøn pasta med spinat, bønner og broccoli
Aftensmad Hjerteliv 2025 3

Grøn pasta med spinat, bønner og broccoli

Frosne grøntsager er gode og nemme valg, når det skal gå stærkt. Vi bruger frosne grøntsager og bønner til en dejlig grøn pastaret. Har du en rest pasta tilovers, kan den fint tages med i madpakken næste dag.

Ingredienser

2 Personer

  • 200 g frosne broccoli
  • 200 g frosne bønner
  • 100 g frosne edamamebønner
  • 150 g fuldkornspasta
  • 100 g skyllet babyspinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ citron
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 150 g hytteost
  • Frisk basilikum
  • Del og print opskriften

    Grøn pasta

    Optø grøntsagerne. Sæt vand over til pasta. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Imens tilberedes grøntsagerne. Varm olien i en gryde, og svits broccoli, bønner og edamamebønner et par minutter med chiliflager. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Tilsæt bouillon og vend rundt. Smag til med citronskal, flagesalt og peber.

    Servering

    Vend kogt pasta med stegte grøntsager og hytteost. Anret og top med frisk basilikum.

    Frugt og grønt*

    Ca. 300 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2000 KJ
    (500 kcal)

    Kulhydrat

    55 g

    Protein

    29 g

    Fedt

    12 g

    Heraf mættet fedt

    2 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet