Forside > Sundhed > Opskrifter > Grillede grøntsager med gremolata
Aftensmad Hjerteliv 2023 2

Grillede grøntsager med gremolata

Gremolata

Hak basilikum. Pres hvidløget. Hak kapers/ansjoser fint. Riv parmesanosten fint. Rist pinjekerner gyldne. Vend basilikum med hvidløg, kapers, parmesanost, pinjekerner og reven citronskal.

Grillede grøntsager

Klargør grøntsagerne. Skær broccoli i store buketter, peberfrugt i grove stykker og squash og aubergine i skiver. Spray eller pensl grøntsagerne med olivenolie, og grill dem på en grill eller en grillpande, til de er møre på begge sider. Findel den grillede broccoli i små buketter.

Ingredienser

2 Personer

Gremolata

  • 1 lille potte basilikum
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk. kapers eller ansjoser
  • 10 g parmesanost
  • 1 spsk. pinjekerner
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron

Grillede grøntsager

  • ½ broccoli
  • 1 peberfrugter
  • ½ squash
  • 1 lille aubergine
  • 1 spsk. olivenolie

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

900 KJ
(200 kcal)

Kulhydrat

9 g

Protein

10 g

Fedt

13 g

Heraf mættet fedt

2.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet