Ingredienser
4 Personer
Græskarsuppe
- 2 løg
- 1 hokkaidogræskar, ca. 1 kg
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
- salt
Sesamkylling
- 2 spsk. sesamfrø
- 250 g kyllingefilet
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 1 håndfuld timian
Tilbehør
- 8 skiver groft hvedebrød (400 g)
Del og print opskriften
Tilberedning
Græskarsuppe
Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd evt. med lidt vand, hvis suppen er meget tyk.
Sesamkylling
Rist sesamfrøene på en tør pande til de begynder at dufte og poppe på panden. Læg dem på en tallerken. Skær kyllingen i tynde strimler. Brun kødet på alle sider i olien på panden. Krydr med salt. Vend kyllingekødet med sesamfrøene og hakket timian.
Servér suppen i skåle, og drys kylling på toppen af suppen. Servér med brød.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2000 KJKulhydrat
61 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet