Ingredienser
4 Personer
Frikadeller
- 500 g hakket kalv og flæsk, højst 10 % fedt
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 løg
- 1 dl havregryn
- ca. 1 dl skummet-, mini-, eller letmælk
- 1½ spsk. raps- eller olivenolie til stegning
Kålsalat
- ¼ stort spidskål eller sommerkål, ca. 250 g
- 2 forårsløg
- 3 spsk. æbleeddike eller lys balsamico
- salt og peber
Sennepsstuvet kål
- 3/4 stort spidskål eller sommerkål, ca. 500 g
- 2,5 dl skummet-, mini- eller letmælk
- ½ dl hvedemel
- 2-3 spsk. dijonsennep
- salt og peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Del og print opskriften
Tilberedning
Frikadeller
Rør kødet med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i olien.
Kålsalat
Snit kålen fint. Skær forårsløgene i tynde skiver. Bland kål og forårsløg med eddike, salt og peber, og lad salaten trække i mindst 15 minutter.
Sennepsstuvet kål
Skær kålen i 2-3 cm tykke skiver og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre med lidt bid. Tag kålen op af kogevandet. Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Spæd med kålvandet, til saucen har en god tyk konsistens. Lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter. Rør senneppen i saucen og vend kålen i. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere sennep.
Servér frikadellerne med sennepsstuvet kål og kogte kartofler.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2900 KJKulhydrat
64 gFedt
30 gHeraf mættet fedt
9 g* pr. person, medmindre andet er angivet