Ingredienser
4 Personer
Forårsruller
- 4 gulerrødder
- 200 g hvidkål
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. karry
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 300 g hakket oksekød, højst 12 % fedt
- salt og peber
- 6 plader fillodej
- 1 æggehvide
- 1 spsk. olie til pensling
Sursød sovs
- 1½ dl vand
- 1½ spsk. sukker
- 1½ spsk. eddike
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. majsstivelse
- salt
Del og print opskriften
Tilberedning
Forårsruller
Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Snit kålen meget fint.
Varm olien på en pande og svits karryen heri. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, gulerødder og kål og steg det ved god varme et par minutter. Tilsæt kød og brun det godt. Vend godt rundt, så grønsagerne ikke brænder på. Smag fyldet til med salt og peber.
Skær hvert stykke fillodej ud i to lige store dele, så der er 12 stykker i alt. Fold hvert stykke fillodej på den lange led. Fordel 2 spsk. fyld på midten af dejen. Pensl med æggehvide hele vejen rundt. Fold kanterne ind og rul dejen tæt omkring fyldet, som til en roulade. Læg fillorullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl rullerne med olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Sursød sovs
Kom vand, sukker, eddike, tomatpuré og presset hvidløg i en lille gryde. Kog det ved svag varme i ca. 3 minutter. Rør majsstivelsen ud lidt koldt vand til en jævning og rør den i saucen. Kog saucen i yderligere 3 minutter og afkøl den. Smag saucen til med salt.
Servér forårsrullerne med sursød sovs.
Frugt og grønt*
Ca. 129 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1904 KJKulhydrat
57 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
1.2 g* pr. person, medmindre andet er angivet