Ingredienser
4 Personer
Græsk salat
- 300 g cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 spsk. citronsaft
- 1 rød chili
- 1 fed hvidløg
- 50 g fetaost i tern 40+
- ½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. vineddike
- 2 tsk. oregano
- ½ tsk. salt
- Peber
Tzatziki
- 1 agurk
- 1 tsk. fint salt
- 2 fed hvidløg
- 2 dl græsk yoghurt mindre end 1 % fedt
- Peber
Flanksteak
- 1 okse flanksteak ca. 600 g
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Tilbehør
- 2 fuldkornsnaanbrød 250 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Græsk salat
Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Kram løget, til det bliver blødt. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og oregano over og krydr med salt og peber.
Tzatziki
Skær agurken i skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 30 minutter.
Skyl og vrid agurkerne fri for salt. Rør agurk og presset hvidløg med yoghurt og krydr med peber.
Flanksteak
Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 6 minutter på hver side. Lad kødet hvile ca. 10 minutter tildækket, før det skæres i skiver.
Servér kød skåret i skiver med græsk salat, tzatziki og naanbrød.
Frugt og grønt*
Ca. 150 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1900 KJKulhydrat
41 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet