Ingredienser
4 Personer
Farsbrød
- 400 g hakket svinekød, 10 % fedt
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 løg
- peber
- 1 dl minimælk
- 2 æbler
- 6 stilke timian
Salat med korn og rodfrugter
- 4 dl fuldkorn, fx hvede, spelt eller byg
- 200 g gulerødder
- 200 g rødbeder
- 200 g persillerødder eller pastinakker
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- salt og peber
- 1 bakke karse
Del og print opskriften
Tilberedning
Fars
Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet. Tilsæt havregryn, revet løg og peber. Rør mælken i farsen. Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Skær kernehusene væk på de midterste skiver. Form et farsbrød med æbleskiver i to lag: Læg lidt af farsen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag æbler ovenpå, et lag fars, endnu et lag æbler og fars til sidst. Glat farsbrødet i siderne og ovenpå med hænderne. Drys timian på toppen af farsbrødet, og bag det i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Salat med korn og rodfrugter
Kog kornene møre i letsaltet vand, og lad dem dryppe godt af i en sigte. Skræl rodfrugterne, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv. Pisk olie og eddike sammen, og vend dressingen i rodfrugterne. Smag til med salt og peber. Vend rodfrugterne let med kornene, og drys med karse.
Skær farsbrødet i tykke skiver og servér med kornsalaten.
Frugt og grønt*
Ca. 233 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2760 KJKulhydrat
88 gFedt
22 gHeraf mættet fedt
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet