Ingredienser
4 Personer
Lynstegte grøntsager
- 6 små rødløg
- 2 røde peberfrugter
- 250 g svampe, fx shiitakesvampe, champignoner eller kejserhatte
- ¾ dl sojasauce
- 2 spsk. eddike, gerne riseddike
- ¼ tsk. cayennepeber eller stødt chili
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. olivenolie
- 150 g grønne ærter
- 200 g store rejer
Dampet fisk
- 250 g filet af fast hvid fisk, fx torskefisk, havkat, rødfisk, stillehavshavtaske eller lign.
- salt og peber
Del og print opskriften
Tilberedning
Lynstegte grøntsager
Skær rødløgene i tykke både. Skær peberfrugterne i strimler og svampene i skiver. Rør sojasauce sammen med eddike, cayennepeber og finthakket hvidløg. Rist sesamfrøene på en tør slip let-pande, til de ‘popper’ og dufter. Lad dem køle af. Varm olien op på panden og steg løg, peberfrugter og svampe ved høj varme under omrøring i ca. 8 minutter. Tilsæt ærter og rejer, og lun dem sammen med grøntsagerne. Anret grøntsagerne på et fad. Hæld marinaden over grøntsagerne og drys med sesamfrø.
Dampet fisk
Skær fisken ud i stykker på ca. 3 × 3 cm, og krydr dem med salt og peber. Bring 2 dl vand i kog i en pande eller bredbundet gryde. Læg fisken i kogevandet, og lad den simre under låg i 3 minutter. Tag fisken op med en hulske, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og anret den oven på grøntsagerne.
Servér retten med kogte ris.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2300 KJKulhydrat
75 gFedt
12 gHeraf mættet fedt
1.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet