Daal
Pil og hak løget. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Halvér peberfrugten, fjern frøstole, og skær peberfrugt i tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt karry, spidskommen, koriander, chili og peberfrugt, og steg et par minutter. Skyl linserne, og kom dem i gryden samme med bouillon og cherrytomat- er. Lad det simre ca. 30 min. under låg. Rør jævnligt i gryden, og spæd til med lidt mere bouillon, hvis den bliver for tør i konsistensen. Smag til med flagesalt og peber.
Ristede kikærter
Varm olien på en slip let-pande, og rist kikærterne ved god varme, til de er gyldne. Krydr med chiliflager og flage- salt. Servér daal i skåle toppet med yoghurt, ristede kikærter og hakket persille. Lav eventuelt dobbelt portion, og frys resten. Så har du nem og sund mad til en anden dag.
Ingredienser
2 Personer
Daal
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille chili
- 1 peberfrugt
- ½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 2 tsk. stødt karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 100 g røde linser
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse cherrytomater (Du kan også bruge hakkede eller flåede tomater)
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Ristede kikærter
- 100 g kogte kikærter
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- Chiliflager
Topping
- 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
- 3 kviste persille
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 275 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2000 KJKulhydrat
56 gProtein
25 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
2.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet