Forside > Sundhed > Opskrifter > Daal med yoghurt og chiliristede kikærter
Aftensmad Hjerteliv 2023 1

Daal med yoghurt og chiliristede kikærter

Daal

Pil og hak løget. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Halvér peberfrugten, fjern frøstole, og skær peberfrugt i tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt karry, spidskommen, koriander, chili og peberfrugt, og steg et par minutter. Skyl linserne, og kom dem i gryden samme med bouillon og cherrytomat- er. Lad det simre ca. 30 min. under låg. Rør jævnligt i gryden, og spæd til med lidt mere bouillon, hvis den bliver for tør i konsistensen. Smag til med flagesalt og peber.

Ristede kikærter

Varm olien på en slip let-pande, og rist kikærterne ved god varme, til de er gyldne. Krydr med chiliflager og flage- salt. Servér daal i skåle toppet med yoghurt, ristede kikærter og hakket persille. Lav eventuelt dobbelt portion, og frys resten. Så har du nem og sund mad til en anden dag.

Ingredienser

2 Personer

Daal

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille chili
  • 1 peberfrugt
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 tsk. stødt karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 100 g røde linser
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse cherrytomater (Du kan også bruge hakkede eller flåede tomater)
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Ristede kikærter

  • 100 g kogte kikærter
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Chiliflager

Topping

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 3 kviste persille

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 275 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2000 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

56 g

Protein

25 g

Fedt

13 g

Heraf mættet fedt

2.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet